onsdag 3 februari 2010

Hemundervisning





Blev igår intervjuad i TV4 angående hemundervisning.Jag undrar vem som sprider alla fördomar om denna undervisningsform. Hemundervisare arbetar i nätverk, följer läroplanen, nationella prov,måste ha ett "öppet" hem tillhöra ett rektorsområde. Var ligger problemet. Om föräldrar skulle vara skadliga för sina barn, måste väl de vara det även efter skoltid. Mamman och pojken i nyhetssändningen talar för sig själva. Vem tror att någon kan hjälpa den pojken bättre? Vad skulle vara bättre med att köras till en skola med assistenter olika lärare osv. Träffa andra barn? Det gör förmodligen pojken vid simträning musiundervisning osv.




http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1484183

2 kommentarer:

Rohus sa...

Bravo Maria, att du vågar stå upp för den pyttelilla del av befolkningen som vill hemundervisa, i detta fall helt tydligt mycket engagerad och kompetent OCH mor. Att hon blir stoppad är ju helt ofattbart! Varför fattar inte dina kollegor det? Eller, varför vågar de inte stå upp som du i denna fråga?

Maria sa...

Tack!
Jag tror det florerar en mängd föreställningar och fördomar runt hemundervisning. Sverige har svårt att ta till sig forskning och beprövad erfarenhet från andra delar av världen, särskilt då det gäller det som handlar om barn