torsdag 18 mars 2010



Nu börjar det röra på sig ang "barnen i Mark"


Socialstyrelsen är klar med sin utredning och kritiken blev hård, riktigt hård. Någonstans visste jag detta, för så många fel som socialtjänsten i Marks kommun gjort i detta ärendet är nästan omöjligt att slå.


Trots att domen har fallit, finns ändå en enorm sorg kvar över hur små barn, i Sverige, i dag kan bli så utsatta. Jag tror inte socialsekreterarna kan stava till BARNPERSPEKTIV!


Hur lång tid kommer det att ta för dessa små, att kunna lite på en vuxen igen? Hur mycket måste de arbeta med sig själva för att bli bra föräldrar en gång? OSV OSV


Socialsekreteraren som sa"Vi kanske har skadat barnen på kort sikt" är totalt olämplig att arbeta med barn. En sund person, som aldrig öppnat en bok om barns utveckling, skulle nog, trots det, aldrig komma fram till den slutsatsen..

http://www.dn.se/nyheter/sverige/hard-kritik-mot-flytt-av-fosterbarn-1.1063161

http://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/03/15/rasmus-och-fanny-tvingas-hem-till-utvecklingsstord-mamma/


http://svt.se/2.34007/1.1931601/hard_kritik_mot_flytt_av_fosterbarn?lid=senasteNytt_1765014&lpos=rubrik_1931601

1 kommentar:

Alternativ Debatt Blogg sa...

Det är grymt mot både barnen och fosterföräldrarna. Barnen skulle snabbt återförts till fosterhemmet. Sen kunde man gjort en utredning om biomamman. Om hon då plötsligt, på något märkligt sätt, ansetts som lämplig vårdnadshavare skulle det skett en gradvis utslussning.

Det skulle behövas en jourdomstol som inhiberade socialtjänstens beslutet i sådana här fall. Detta i väntan på Socialstyrelsens tillsyn. Vad hjälper Socialstyrelsens hårda kritik barnen om de inte får komma tillbaka till fosterhemmet.
Jag följer ett fall i Luleå och har gjort en JO-anmälan. Finns utlagd den 27 /2 med fortsättning på två sidor http://alternativ-debatt.blogspot.com/

Fått svar från JO. Inte nöjd med ena svaret. Lägger ut min invändning i morgon